locatie Assen e.o.
06 44115415
info@SinterklaasGildeAssen.nl

Over ons

Created with Sketch.

 

 

 

De pieten van de Sinterklaas Gilde Assen “SGA” hebben al een jarenlange ervaring als zwarte piet, elk op zijn eigen vlak en vakkennis, wat gemeenschappelijk  is, is de passie en liefde voor zwarte piet.

Daarnaast biedt de SGA aan nieuwe en toekomstige zwarte pieten een plek aan om ook de liefde en passie voor zwarte piet te leren en door te geven, zodat in de toekomst het nog steeds een mooi sinterklaasfeest zal zijn.

Het ontstaan

Sommige pieten van de SGA waren als vrijwilliger actief bij een intocht stichting, theatergroep of een andere Sinterklaas stichting of  als ZZP-er (Zelfstandige Zwarte Piet-er). In 2017 zijn een aantal pieten bij elkaar gaan zitten om te praten om te kijken of zij de krachten konden bundelen omdat ze allemaal 

En daarnaast stellen ze zich beschikbaar om samen met Sinterklaas en de andere pieten van de SGA er een leuk sinterklaasfeest van te maken.
Zoals bij (buurt) intochten, bedrijfsbezoeken, theatershows, schoolbezoeken, sinterklaasfeest bij buurthuizen en verenigingen, huisbezoeken of je komt ze zomaar op straat tegen bij de winkel om de hoek

De pieten van de SGA zijn traditionele pieten, Samen met sinterklaas of alleen met zwarte pieten onderling gaan ze opstap om er een fantastisch mooi feest van te maken.
De een is goed in acteerwerk op het toneel, de andere zwarte piet in grappen en grollen, en haalt streken uit en weer ene andere zet heel de klas op zijn kop. Elke piet heeft zo zijn eigen kracht en kunnen. En wat de SGA belangrijk vind is dat we gezamenlijk onze krachten bundelen, regelmatig komen de pieten van de SGA bij elkaar en delen ze ervaringen uit, doen rollenspellen. Want ja op de pietenschool leer je wel de basisvaardigheden om zwarte piet te zijn, maar in de praktijk leer je het meest. En zo kunnen we elkaar versterken om voor u er ene fantastisch mooi Sinterklaasfeest van maken.
Daarom vindt de SGA ook dat nieuwe zwarte pieten een goede stageplek verdienen, zodat zij naast wat ze op de pietenschool leren, dit in de praktijk kunnen leren en uitvoeren.

Wij vinden dat ieder kind moet kunnen genieten van een mooi sinterklaasfeest. Maar een Sinterklaas feest is niet vanzelfsprekend voor elke gezin. Dit kan verschillende oorzaken hebben, ziekte of handicapt of dat een gezin niet veel te besteden heeft. Juist voor deze gezinnen wil de SGA er ook zijn. De vergoeding die wij vragen zijn laag, puur om kosten te dekken.

Daarom hebben we elk jaar ook een actie voor een GRATIS huisbezoek van Sinterklaas en pieten voor een gezin in Assen. Ga naar onze facebook pagina voor meer informatie www.facebook.com/SinterklaasgildeAssen of kijk op deze site hoe u een gezin kunt aanmelden.

Ons doel is dus niet om winst te maken, maar ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk kinderen (groot en klein) kunnen genieten van een mooi Sinterklaasfeest.